Lapač snov - Jednorožec

Postup:

1. Z pevného kartónu si vystrihneme kruh s vonkajším priemerom 25 cm a vnútorným priemerom 19 cm. Obalíme ho pruhom krepového papiera. Pruh je široký 3,5 cm. Začiatok aj koniec prilepíme lepiacou páskou.
2. Bavlnku na vyšívanie dlhú 3 m priviažeme jedným koncom ku kruhu a prechádzame kruhom "hala-bala" z jednej strany na druhú. Bavlnku na každej strane obmotáme okolo kruhu. Koniec bavlnky tiež priviažeme o kruh, alebo prilepíme zo zadnej strany lepiacou páskou.
3. Na jednom mieste kruhu priviažme šnúrku na zavesenie - od teraz to bude vrch lapača snov.
4. Z tvrdšieho kartónu a zlatého lesklého papiera si vystrihneme trojuholníky vysoké 1 cm a v základni široké 5 cm. Trojuholníky zlepíme k sebe a prilepíme spredu na kruh v mieste, kde sme priviazali šnúrku na zavesenie. Môžeme prilepiť disperzným lepidlo, alebo lepiacou pištoľou. Trojuholník trčí nad kruhom cca 13 cm. Trojuholník predstavuje rok jednorožca.
5. Z krepového papiera si vytvoríme 6 veľkých ružičiek rôznych farieb a 11 menších ružičiek rôznych farieb a veľkostí. Na veľké ruže potrebujeme pruh krepového papiera 200 x 6 cm. Pruh prehneme po dĺžke na polovicu a každé 3 - 4 centimetre ho pretočíme o 180 stupňov. Dostaneme tak pruh so striedajúcimi sa širšími a užšími miestami. Ružu vytvoríme tým, že tento pás zvinieme po dĺžke. Pri skrúcaní papier každých približne 15 cm prilepíme lepiacou pištoľou a rovnako zalepíme aj koniec pruhu z krepového papiera. Ak sme vinuli natesno, mali by sme mať vo výsledku ružu s priemerom 5 cm.
6. 6 veľkých ruží v dúhových farbách nalepíme navrch lapača snov tak, aby roh bol v ich prostriedku.
7. Z pevnejšieho kartónu si vystrihneme dva oblúky vysoké 9 cm a široké 10 cm, kde pás kartónu je široký 1,5 - 2 cm. Oba oblúky obalíme bielym pruhom (2 cm širokým) krepového papiera. Začiatok a koniec prilepíme lepiacou páskou. Budú to uši jednorožca. Uši prilepíme zozadu kruhu po oboch stranách rohu.
8. Vyrobíme si ďalšie ružičky, z rôzne veľkých z pruhov. Pruhy majú veľkosť: 3 x 70 cm, 3 x 50 cm, 3 x 30 cm. Postupujeme rovnako ako pri veľkých kvetoch. Pruh preložíme po dĺžke na polovicu... Ružičky prilepíme lepiacou pištoľou do spodnej časti zlatého rohu a z vrchnej strany medzi väčšie ruže.
9. Z krepového papiera rôznych farieb (bolo ich použitých 11) si vystrihneme 44 pásov s rozmermi 1 cm x 100 cm. Teda budeme mať po štyri pruhy z každej farby. Tieto potom preložíme na polovicu cez kruh v jeho spodnej časti a opatrne zaviažeme na uzlík, alebo ich môžeme jednoducho prilepiť disperzným lepidlom. Úplne na záver nožnicami zarovnáme visiace pásy krepového papiera, aby žiadny nevytŕčal a je hotovo.

Potrebujeme:
- pevnejší krabicový kartón,
- krepový papier (FL82109),
- zlatý papier (FL601),
- bavlnky na vyšívanie (PB2470642),
- lepiacu pištoľ (PB2470923),
- tyčinky do lepiacej pištole (PB2470925),
- disperzné lepidlo (KP528050),
- lepiaca páska (ED075004),
- nožnice (SY45310).

Produkty použité v inšpirácii